Brandon Bays: Každý může najít svou Cestu

Na základě procesu, který jí pomohl uzdravit se z vážné choroby, zformovala léčebnou metodu, kterou používají statisíce lidí po celém světě. Ale jak sama říká na svých přednáškách, Cesta není jen léčení – je to metoda, jak se přiblížit vnitřní pravdě.


Vaše metoda The Journey – Cesta pomáhá lidem po celém světě. Co je na ní tak jedinečného?

Tato metoda velmi jednoduchým a praktickým způsobem vede k odkrytí našeho vnitřního „diamantu“, tedy naší celistvosti, se kterou se každý z nás narodí. Jde o osvobození se od emoční zátěže, kterou si hromadíme během svých životů. Učí řadu účinných, ale zároveň prostých dovedností, které může použít kdokoli, kdekoli, bez ohledu na původ, věk, vzdělání, náboženství nebo kulturu. Cesta už pomohla desítkám, možná i stovkám tisíců lidí po celém světě vyřešit fyzické a emocionální problémy. Ať už se jednalo o vyčerpávající nemoc nebo životní trable. Otevřela jim dveře k radosti, vnitřní svobodě, zdraví a neomezenému potenciálu. A musím říct, že její výsledky jsou opravdu pozoruhodné. Podle zpráv lidí ze všech koutů světa, které jsem obdržela za těch 20 let, co metoda existuje, změnila životy několika desetitisícům, možná statisícům lidí způsobem, o kterém se jim prý ani nesnilo. Ať už se to týkalo otázky zdraví fyzického těla, přívalu pozitivity nebo emočních zkušeností.


Co předcházelo napsání vaší první knihy?

Od velmi útlého mládí jsem věděla, že život je víc než tato fyzická forma. Po celou dobu svých studií jsem hledala odpovědi – studovala jsem mnoho duchovních cest, náboženství, filozofií i tradic, kvalifikovala jsem se v mnoha alternativních léčebných metodách. Žila jsem zdravý a spokojený život, ve kterém jsem si splnila všechny své sny. Aspoň jsem si to myslela. Ve věku 39 let, tedy v době, kdy jsem měla všechno, co jsem považovala za dobré a správné, mi byl v břiše diagnostikován nádor o velikosti basketbalového míče. Toto děsivé zjištění se nakonec ukázalo být mým probuzením, výzvou k opravdovosti a k odhalení bloků, bolestí a traumat, které mi nevědomky nedovolily, abych žila svůj život jako vyjádření své pravé podstaty. Ten nádor byl svým způsobem velkým darem, protože mě přinutil, abych se stala skutečnou, abych prozkoumala a objevila nejhlubší pravdu sama o sobě a aby mě nakonec dovedl k odhalení vlastního neomezeného léčebného potenciálu. Díky postupnému vyčištění toho, co jsem odkryla, nádor během šesti a půl týdne spontánně zmizel. Od té doby můj život pokračuje po cestě plné svobody. Za každý prožitý den cítím opravdovou vděčnost. Každým okamžikem odhaluji víc a víc, kým opravdu jsem. Modlím se za to, aby se takto probudilo více lidí, aby našli lásku, radost, hluboký pokoj uvnitř sebe a uviděli to, co jim to může přinést. Mým největším přáním je, aby mě vesmírná síla používala jako nástroj k probuzení a uzdravení naší planety.


Pro koho je tato metoda primárně určená?

Protože Cesta není založena na víře, ale na přímé zkušenosti, je dostupná každému, kdo je ochoten se v životě zastavit, ponořit se sám do sebe a začít zkoumat hlubší pravdu než jen tu, kterou přináší naše kritická, analytická mysl. Pokud jste přístupní tomu, přerušit svůj příběh plný bolesti a otevřít se nekonečnému potenciálu a svobodě, které máte k dispozici, pak se bez ohledu na všechna svá dosavadní přesvědčení můžete skutečně uzdravit. Zjistíte, že to, kdo jste, není dotčeno žádnými omezujícími názory, pravidly, nálepkami nebo myšlenkami, které jste přijali za vlastní. Uvědomíte si, že i přesto, co jste v životě prožili, jakoukoli bolestí jste prošli, jsou všechny tyto věci jen součástí vaší vnější masky a nemají nic společného s tím, co je skryto uvnitř a co je tím nejhlubším poznáním vašich neomezených možností.


Do střední Evropy ani do ČR nepřijíždíte poprvé. Existuje podle vás v našem mentálním a emocionálním světě něco specifického? 

Nemyslím si, že by se Evropa něčím zásadně lišila. Kamkoliv ve světě přijedu, vidím stejné druhy klíčových záležitostí, podobné problémy. Ačkoli samozřejmě kulturní rozdíly znamenají, že lidé z různých zemí mají odlišná tabu i jiné techniky pro zvládnutí nebo vyloučení emocí. Rozdíly, se kterými se setkávám, jsou ale čistě povrchní. To, co vidím hluboko uvnitř, je všude stejné a podobně skvělé. Všichni děláme v životě chyby, například pátráme po lásce zvenčí. Tu jedinou věc, která nám dovolí cítit se celý a úplný, hledáme u jiných lidí místo u sebe sama. Lpíme na omezujících přesvědčeních o tom, kdo jsme a jaké jsou naše hranice. Neustále pak bojujeme se životem, zatímco tajně věříme, že se nic nezmění. Nebo se spokojíme s málem a propadneme se do nudného obyčejného života a pořád máme pocit, že je něco špatně nebo nám něco neurčitého chybí. Máme neměnná, stará a leckdy nerealistická očekávání. Naše vlastní myšlenky nebo přesvědčení někoho jiného o tom, kdo nebo co bychom měli být, nás ovlivňují natolik, že se svým životem nejsme spokojeni a nikdy nemůžeme dojít naplnění. Snažíme se „opravit“ ostatní lidi a jejich chyby použít jako prostředek k tomu, abychom se vyvarovali pozornosti vlastních hlubších problémů a bolestí. To vše nám brání žít život v jeho skutečném rozměru a hloubce. A Cesta tato omezení pomáhá vymýtit.


Jak probíhá samotný léčebný proces?

Proces se uskutečňuje prostřednictvím vlastního vnímání, jakéhosi vnitřního vhledu. Ten nám umožní spontánně odhalit hluboké problémy, bloky či důležité vzpomínky, které vytvořily bolest nebo uzavření se a které stále přežívají v našem podvědomí. Během celého procesu si tedy vyřešíte staré životní otázky a dostanete se do hlubokého vnitřního klidu, kde se budete cítit svobodně. Vlastně dostanete jakýsi návod, jak krok za krokem odhalit a použít vlastní přirozené léčebné schopnosti těla. To je totiž samo o sobě naprosto dokonalé a geniální. Touto metodou postupujete svou vlastní cestou, za pomoci silných řízených vhledů, které vám umožní přístup ke konkrétním buněčným vzpomínkám. K těm chvílím ve vašem životě, kdy někdo nebo něco spustilo vaši podvědomou reakci a kdy vaše tělo emoční odpověď vypnulo nebo jste ji jednoduše potlačili. Cesta tedy nabízí způsob, jak tyto skryté a uložené paměti starých buněk vyčistit a jak uvolnit jejich zbytkový negativní vliv. Ukáže vám, jak doplnit skládačku vaší minulosti, jak se dobrat přirozeného a hlubokého odpuštění a jak jít životem dál, spokojeněji a zdravěji.


Mají probíhající změny během a po procesu nějaký vliv na naši rodinu a děti?

Samozřejmě. Pokud vyřešíte staré záležitosti na té nejhlubší úrovni, mají tendenci být vyčištěny už navždy. Jakmile projdete a absolvujete svou vnitřní práci, můžete pak být z jasného a vědomého místa inspirováni k tomu, abyste se posunuli dopředu, podnikli kroky a byli katalyzátorem pozitivní transformace celého našeho světa. Pokud jsme v sobě dospěli k pocitu míru a celistvosti, automaticky se to odrazí i ve světě kolem nás. Nejsme odděleni od života ani od sebe navzájem a Cesta nám připomíná, že každý z nás je jedinečný a má nedozírnou hodnotu jako součást celého tajemství života. A jak řekl Ghándí: „Buď tou změnou, kterou chceš vidět kolem sebe.“


Osobně jste vyškolila tisíce terapeutů po celém světě a tisíce lidí také prošly procesem Cesty. Ti všichni se shodují, že se jim změnil život. Je to opravdu tak mocné?

Ano, je to velmi účinné. Víte, když jsem psala knihu o svém procesu uzdravování, představovala jsem si obyčejného člověka, žijícího kdekoli ve světě, který žije svůj všední život, se všemi normálními starostmi, a jemu jsem ji věnovala. Právě tahle publikace umožňuje čtenářům, aby se na své osobní cestě k objevování a uzdravení ke mně připojili. Lidé mi často říkají, že se můj příběh velmi podobá tomu jejich. Sdílejí se mnou i některé názory a svěřují se mi, že při čtení knihy odhalili své vlastní problémy, které jim neumožňovaly žít naplněný život. Proto bych ráda čtenářům vzkázala: Metoda Cesty je jednou, nikoli jedinou z cest. Je to dar a způsob, jak se dostat k přirozené léčebné genialitě, která sídlí v každém z nás. Máte na výběr mnoho možností a můžete si vybrat svou vlastní léčebnou cestu. Důležité je, abyste si dovolili probudit se ke svobodě a vrátit se k celistvosti svého života. A nezáleží na tom, jak konkrétně to uděláte.

Zdroj: Biorevue.cz

Léčení vědomou komunikací – ONLINE

Objevte, jaké obrovské účinky má naše verbální a neverbální komunikace na naši fyziologii, chování a emoce a zjistěte, jak působit na rozpoložení druhých zdravým a prospěšným způsobem. Seminář Léčení vědomou komunikací je pokročilý seminář Cesty naplněný silnými, dynamickými procesy otevírajícími vaše srdce, které vám umožní komunikovat vědomým, elegantním a nenuceným způsobem z hloubky vaší podstaty, […]

Přečíst článek
Vědomá hojnost – ONLINE

VĚDOMÁ HOJNOST Seminář Vědomá hojnost začíná tam, kde většina ostatních seminářů končí. Jde totiž mnohem hlouběji a hledá příčiny toho, proč se naše přání neplní. Pomůže Vám otevřít se do Vašeho skutečného potenciálu. Podmínkou účasti na tomto semináři je absolvování semináře Intenzivní Cesta. Seminář vede Brandon Bays a jako koprezentrér ji doprovází Arnold Timmerman. Seminář je tlumočen […]

Přečíst článek